FAQ

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik ga bijverdienen?

Als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, heeft bijverdienen geen invloed meer op de hoogte van uw pensioen en/ of AOW. Is in uw situatie sprake van pre-pensioen, dan is het antwoord afhankelijk van uw individuele situatie. Fillin helpt u dit op een rijtje te zetten.

Wat zijn de fiscale gevolgen van bijverdienen naast mijn pensioen of AOW?

U mag naast uw pensioen ook nog inkomen hebben omdat u nog (of weer) werkt. De Belastingdienst stelt daaraan geen maximum. U betaalt normaal belasting over uw pensioen en uw overige inkomen op basis van de normale tarieven, Als u de hoogte van de belastingheffing wilt berekenen dan moet u uw salaris, AOW-uitkering en uw pensioen bij elkaar optellen. Hierover hoeft u dan ook nooit meer dan 52 procent belasting te betalen.

Ik ben nog niet gepensioneerd en wil straks blijven doorwerken. Kan dat?

Ja. Wij adviseren u HIER contact met ons op te nemen

Mag ik met mijn AOW wel werken?

De AOW is een basispensioen voor iedereen van 65 jaar en ouder. Het maakt niet uit of u daarnaast andere inkomsten heeft. Als u na uw 65e werkt, verandert uw AOW-pensioen niet.

Hoe vind ik na mijn pensioen nog leuk werk?

Dat kan door contact met ons op te nemen. Wij gaan samen met u op zoek naar de mogelijkheden!

  • Wat zeggen zij over Fillin

    Ton de ZwartTon de Zwart (63) “Momenteel werk ik bij NedTrain. Ik maak werkbeschrijvingen voor het nieuwe hoge snelheidsmaterieel van NS, de V250. Wat ik zo leuk vind aan deze manier van werken is, dat ik een bijdrage kan leveren aan het slagen van het bedrijf waarvoor ik werk. En ik kan dat doen vanuit een redelijk onafhankelijke rol. Ik moet niet meer zo nodig, het mag”.