Verborgen goud

Herkent u dit? Uw organisatie steekt veel energie in het aantrekken van de juiste expertise. U doet uw best om deze mensen te binden. En als de juiste kennis en ervaring niet te vinden is, investeert u ruim in het opleiden van nieuwe mensen.

Kennis is een investering

Terwijl ú aan de voorkant de kennis en kunde in uw organisatie op peil probeert te houden, stroomt aan de achterkant voortdurend expertise uit. Waardevolle kennis waarin u jarenlang heeft geïnvesteerd, tot in de haarvaten bekend met uw bedrijfsproces en met uw klantbelang.

De vergrijzing als kans

Nu, met de dreiging van de vergrijzing erbij, wordt het moeilijker de kennisketen binnenshuis stevig vast te houden. Fillin zet deze bedreiging voor uw organisatie om in een kans! Wij sporen deze verborgen pot met goud samen met u op. Op planmatige wijze brengen we uw kenniscontinuïteit in kaart en bieden concrete oplossingen voor kennis- of capaciteitslekken. Gepensioneerden die gemotiveerd zijn, sluiten zich aan bij de Fillin community seniors@work, van waaruit zij hun kennis beschikbaar stellen voor uw organisatie. De hoeveelheid onbenutte expertise die op deze manier beschikbaar komt, blijkt enorm! Fillin is gedreven om dit potentieel samen met u te verzilveren. Wij vinden dit een heel menselijke vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een vorm die behalve maatschappelijk verantwoord, ook nog eens zeer rendabel is!


  • Wat zeggen zij over Fillin

    Peter PluggePeter Plugge, senior accountmanager bij Verebus Engineering B.V. 

    "Verebus Engineering is een middelgroot ingenieurs- en adviesbureau met opdrachtgevers binnen de marktsegmenten (Rail-)Infrastructuur, Marine & Offshore, Luchtvaart, Energie en Utiliteit. Het werk van onze technisch specialisten varieert van advies, ontwerp en engineering, beheer en uitvoering van technische informatie/ documentatie alsmede training en opleiding.

    Wij zijn onafhankelijk en werken waar nodig samen met complementaire en professionele partners. Vaak gebeurt het dat we voor projecten gevraagd worden op terreinen welke aanpalend zijn aan onze kern-kennisdomeinen. Op zulke momenten komt het erop aan dat je eigen mensen zich in korte tijd verder professionaliseren op de nieuwe aspecten en kennisgebieden welke zo'n opdracht met zich meebrengt. Fillin levert ons daarbij een waardevolle bijdrage; de gepensioneerde specialisten uit het specifieke werkveld waar de projecten zich afspelen, verzorgen voor onze technische medewerkers een aantal workshops, gericht op de vragen waar onze mensen op dat moment tegenaan lopen. Er ontstaan interessante en diepgaande discussies, waarbij de Fillin-mannen niet gauw in het nauw komen, maar daarvoor hebben deze medewerkers dan ook veertig jaar ervaring in het veld. Als Verebus zijn wij zeer content met een organisatie als Fillin. Zij bieden senior technici op deze wijze de mogelijkheid om hun ervaring en kennis over te dragen op de jongere technici. Het is "Knowledge Transfer" in optima forma."